Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Το Pelion Terra βρίσκεται στην καρδιά του Πηλίου...

...μόλις 600 μέτρα από τη διάσημη Πορταριά, 50 χιλιόμετρα από την παραδοσιακή Τσαγκαράδα και 12 χιλιόμετρα από το εμπορικό και κοσμοπολίτικο κέντρο του Βόλου.

Αυτό προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για εξερεύνηση και πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφθείτε!

Πορταριά

Η Πορταριά είναι χειμερινός και καλοκαιρινός προορισμός και κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιθυμούν ένα σύντομο διάλειμμα από τη καθημερινότητα. Απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 13 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Χτίστηκε σε υψόμετρο 650 μέτρων γύρω από το μοναστήρι της Παναγίας Πορταρέας τον 13ο αιώνα. Στην Πορταριά, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια και να επισκεφθούν βυζαντινές εκκλησίες και παλιά μοναστήρια.

Μακρινίτσα

Η Μακρινίτσα είναι ένα χωριό χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γραφικό χωριό, γεμάτο λιθόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά σε κάθε γωνιά, με την πλατεία του γεμάτη αιωνόβια πλατάνια που προσφέρουν μια εκπληκτική θέα του Βόλου. Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία του χωριού, επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και θαυμάστε τις τοιχογραφίες του ζωγράφου Θεόφιλου που χρονολογούνται από το 1910.

Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

Ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δημιουργήθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου. Από το 1997 το κέντρο διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας. Βρίσκεται στην περιοχή "Αγριόλευκες" και απέχει 12 χλμ. από την Πορταριά, 2 χλμ. από τα Χανιά και 27 χλμ. από το Βόλο. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ δημοφιλές και πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Το τρένο του Πηλίου, Μουτζούρης

Το τρένο του Πηλίου, ο θρυλικός "Μουτζούρης", αποτέλεσε δυναμικό στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης και σημάδεψε την ιστορία του τόπου. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψή του ανατέθηκε στον Ιταλό μηχανικό Ερνεστο de Chirico, πατέρα του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου Giorgio de Chirico. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, επιλέχθηκε πλάτος γραμμής 60 cm, μια από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα και μια από τις στενότερες στον κόσμο.

Ζαγορά

Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο χωριό του Ανατολικού Πηλίου. Απέχει 47 χιλιόμετρα από το Βόλο, και καθώς απλώνεται στην καταπράσινη και ηλιόλουστη πλαγιά του, χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες (Αγία Παρασκευή ή Περαχώρα, Αγία Κυριακή, Άγιος Γεώργιος, Σωτήρα), δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ενός συγκροτήματος τεσσάρων χωριών.

Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό του Ανατολικού Πηλίου και αποτελεί προορισμό διακοπών κάθε εποχή του χρόνου. Το χωριό σφύζει από ζωή, καθώς διαθέτει πλήθος ξενοδοχείων και παραδοσιακών ξενώνων, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία και διάφορα καταστήματα λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης. Τα γραφικά σοκάκια της Τσαγκαράδας είναι ιδανικά για τη βόλτα σας, ενώ σας δίνουν την ευκαιρία να θαυμάσετε την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τη μαγεία της φύσης.

Πηγή:taxidologio.gr